Over ons

Welkom bij Washmeplease de sterkste zoekmotor voor de betere autopoetsbeurt in uw regio. Op dit platform vindt u enkel professionele punten waar u uw auto, truck of motor? Waar u zich ook bevindt kan wassen, poetsen of verzorgen. Washmeplease draagt professionaliteit, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel. Vandaar dat u hier enkel goedgekeurde waspartners vindt. Aan de hand van meerdere filters kiest u voor waspartners waar u machinaal, met de hand, of zelf uw voertuig kan wassen, kan laten oppoetsen en detailen. Meer nog, u kan kiezen voor partners met heel specifieke programma's, promoties en extra faciliteiten of graad van reiniging. 

Wie zijn wij ?

Karl D'haveloose en Expo Advice, zijn voormalig uitgever van Service Station, Carwash & Convenience Magazine (sinds 1992). In 2001 was Karl D'haveloose oprichter en bestuurder van CST-Groep vzw, de eerste professionele vereniging voor de promotie van professioneel autowassen in België.  Het reilen en zeilen van de carwashwereld zit reeds meer dan 30 jaar in ons DNA. 

Nu het aanbod van heel veel waspunten, wasoplossingen, een striktere regelgeving omtrent vestiging en milieu en vooral ook heel veel oneerlijke concurrentie het groeipad van de carwashuitbating complex maakt, is het tijd om een platform te bieden waar de veeleisende klant, de betere carwashoplossing ontdekt. Met de nodige garanties voor beide partijen :

- we bieden de autowasser een platform waar hij zichzelf kan promoten en ten volle kan profileren

- we leren de wasklant van vandaag en morgen te sensibiliseren, informeren en keuzes te maken, tegelijkertijd op basis van zijn criteria een match te bieden voor de betere wasoplossing in zijn buurt. 

Auto wassen op straat verboden ? En de mythe dat zelf je auto wassen groener dan groen is doorprikt.

Gemiddeld wast een Nederlander 4 á 5 keer per jaar zijn auto. Hoeveel water daarbij gebruikt wordt en hoe slecht dat is voor het milieu, hangt nogal af van welke methode je gebruikt. 

Bovag-voorzitter Han ten Broeke dacht het antwoord te hebben gevonden. Hij baseerde zich op onderstaande tweet van WHO.

Carwash

"Bij een beurt in de wasstraat wordt 350 tot 450 liter water gebruikt. Zowel vers als gerecycled water", zegt mede-eigenaar Theo Heikamp van Dico carwash, een bedrijf dat machines voor wasstraten levert. Gemiddeld gaat het daarbij om 150 liter vers water. Bij de zuinigste apparaten wordt 70 liter vers water gebruikt.

Lex Peters van ANAC Carwash, met 14 vestigingen de grootste carwashonderneming van Nederland, noemt een getal van 400 liter water per wasbeurt waarvan 50 liter nieuw water. Het gekozen wasprogramma maakt daarbij bijna niet uit. "Dat levert bijna geen variatie op. Het grootste verschil maakt een bodemreiniging. Dat levert 120 tot 150 liter extra waterverbruik op", zegt Peters.

Gefilterd water

Dat verse of nieuwe water komt niet uit de drinkwaterleidingen, maar wordt opgepompt uit het grondwater en daarna gefilterd. Tot 10 duizend liter mogen wasstraten dat zonder vergunning doen, maar ze hebben wel een meldplicht. Dat water krijgt een behandeling waardoor het bij het opdrogen geen kringen achterlaat in tegenstelling tot kraanwater.

De mensen die thuis aan de slag gaan met emmer en tuinslang vallen in twee categorieën uiteen, legt Heikamp uit. "De fanatieke autobezitter die heel netjes bezig is om krasvrij zijn auto te wassen, zal ongeveer 6 emmers of 80 liter water gebruiken. Iemand die minder kritisch is, pakt een emmertje sop en zijn tuinslang en komt uit op 65 liter." Zelf aan de slag met een waterspuit in een wasbox kan natuurlijk ook. Daarbij komt 10 liter water per minuut uit de hogedrukspuit. Gemiddeld is een autobezitter daar 5 minuten mee bezig, dus dat kost 50 liter water.

Auto wassen op straat verboden?

Nee, auto wassen op straat is niet verboden. Stelde jij jezelf de vraag “Mag mijn auto op straat wassen?”. Het antwoord is: “Ja, auto wassen op straat mag!”. Tegenwoordig mag dit nog altijd, maar sommige gemeentes gaan hier strenger mee om. De reden dat auto wassen op straat soms verboden is komt door eventuele chemicaliën die in autoshampoo’s zitten of gebruikt worden bij het autowassen zoals velgenreinigers en remmenreinigers. Een tweede reden waarom auto wassen op straat verboden kan zijn heeft te maken met vuil, olie en remstof dat in het milieu komt. Deze verontreinigingen was je van de auto waardoor het in de grond trekt. Ga je de auto wassen op straat, gebruik dan een milieuvriendelijke autoshampoo, of een shampoo die biologisch afbreekbaar is. Dit voorkomt een ruzie met de gemeente of buren!

De mythe rond het ecologisch zelf wassen thuis doorprikt

Wie zijn auto liever op zijn eigen oprit of op de parkeerplaats wast, stuit bijna overal in België op problemen. In bijna iedere gemeenteverordening staat: het wassen van de auto op openbare wegen is verboden! En wie zich niet aan dat verbod houdt, kan rekenen op een flinke boete. Toch tonen berekeningen aan dat de helft van alle autobezitters hun auto nog steeds zelf met de hand wassen. Gevolg: Jaarlijks worden tot wel 70 miljard liter water op straat verbruikt voor het wassen van auto’s. En zo’n 88 miljoen liter wasmiddel komen zo ongecontroleerd in de ondergrond terecht of worden met het regenwater weggespoeld.

 

Dan ziet het er bij de meer dan 800 autowasstraten, de 550 roll-overs en de meer dan 1000 selfwashinstallaties een stuk beter uit: afhankelijk van welke techniek er gebruikt wordt, verbruiken deze voor een autowasbeurt tussen de 30 en 80 liter water. Daarbij maken ze meestal ook gebruik van waterrecuperatiesystemen. Het afvalwater wordt zoals wettelijk voorgeschreven gecontroleerd en geloosd in waterzuiveringsinstallaties.Zo wordt de auto dus omzichtig en met zorg gewassen – zonder dat het milieu daardoor belast wordt.

Zelf je auto wassen nou nou